Trumpile keskmist sõrme näidanud naine saab suure rahasumma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine, kes näitas Trumpile keskmist sõrme.
Naine, kes näitas Trumpile keskmist sõrme. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Scanpix

Kuu alguses vallandati Ühendriikides naine, kes näitas Virginia osariigis mööduvale president Donald Trumpi autokolonnile keskmist sõrme. Nüüd on ühisrahastuse kaudu tema toetuseks kogutud juba üle 71 000 dollari (60 500 eurot). 

Pärast intsidenti loodi ühisrahastusplatvormi GoFundMe lehekülg, et kahe teismelise lapse emale toetust näidata. Eesmärgiks on seatud 100 000 dollari (85 330 euro) kogumine. Praeguseks hetkeks on täidetud juba üle poole eesmärgist ja kokku kogutud 71 000 dollarit.

Endine turundusmeeskonna Akima LLC liige Juli Briskman oli parajasti rattaga sõitmas, kui temast möödus presidendi autokolonn, mis transportis Trumpi golfiväljakult tagasi Valgesse Majja.

Donald Trump lahkumas talle kuuluvast Virginia golfiklubist.
Donald Trump lahkumas talle kuuluvast Virginia golfiklubist. Foto: ALEX EDELMAN/AFP/Scanpix

«Mu sõrm väljendas seda, mida tunnen. Ma olen vihane ja frustratsioonis,» sõnas kaks korda kolonnile sõrme näidanud Briskman.

Pärast seda kui jäädvustus sellest internetis kulutulena levima hakkas, otsustas naine oma tööandjale teo üles tunnistada. Ettevõte teatas Briskmanile, et naine rikkus firma käitumiskoodeksit ja otsustas ta vallandada.

Briskmani sõnul ei tunne ta kahetsust ja oleks valmis oma tegu kordama. Ta on hoopis väljendanud rahulolu selle üle, et on tõusnud omamoodi Trumpi vastu suunatud protesti sümboliks.

Samuti on naine intsidendist tehtud foto teinud sotsiaalmeediakanalites oma profiilipildiks. GoFundMe lehte saab näha SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles