UKIP-i liider kavatseb poliitika nimel oma kodu maha müüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UKIPi liider Henry Bolton.
UKIPi liider Henry Bolton. Foto: Ben Birchall/PA Wire/PA Images/Scanpix

Suurbritannia parempopulistliku erakonna UKIP uus liider Henry Bolton sõnas, et kavatseb oma kodu poliitiliste eesmärkide rahastamise nimel maha müüa, kirjutab Telegraph.

UKIP-i esimehe ametikohal palka ei maksta ja erinevalt oma eelkäijast Paul Nuttallist ei ole Bolton ka Euroopa Parlamendi saadik. Boltoni sõnul ootavad ees kohtumised võimalike annetajatega, aga isegi kui annetajatega kaubale ei saada, siis on ta valmis ka oma kodu maha müüma.

«Hetkel rahastan ma end ise. Ma võtsin selle positsiooni vastu ja teadsin, et palka ei maksta. Kui ma ei saa selle eest tasu, siis müüme me kodu maha,» ütles Bolton. UKIP-i liidrilt küsiti ka seda, mida tema naine sellisest plaanist arvab. Boltoni sõnul on tema abikaasa murelik, aga toetav.

Boltoni sõnul on järgmised aastad riigi tuleviku nimel otsustavad: «Järgmised aastad dikteerivad mitme generatsiooni jaoks selle riigi tuleviku.»

Tema hinnangul vajab Suurbritannia liidreid ja UKIP on tema eestvedamisel valmis selle rolli enda kanda võtma.

Bolton valiti UKIP-i liidriks septembri lõpus. Alates eelmise aasta suvel toimunud rahvahääletusest Brexiti küsimustes, on erakond viis korda esimeest vahetanud. Nende toetus on kukkunud 2015. aasta 12,6 protsendi pealt 1,8 protsendini.

Erakonna tõenäoliselt kõige tuntumaks liidriks oli aastatel 2006-2016 juhirolli kandnud Nigel Farage, kes pärast Brexiti-referendumit tagasi astus. 

Nigel Farage Euroopa Parlamendis.
Nigel Farage Euroopa Parlamendis. Foto: PATRICK HERTZOG/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles