Moskvas on tehtud kahe kuuga 500 pommiähvardust (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Novembri alguses evakueeriti rahvas pommiähvarduse tõttu Moskva Suurest Teatrist.
Novembri alguses evakueeriti rahvas pommiähvarduse tõttu Moskva Suurest Teatrist. Foto: TATYANA MAKEYEVA/REUTERS/Scanpix

Moskva linnaametnike sõnul on Venemaa pealinnas tehtud viimase kahe kuu jooksul üle 500 pommiähvarduse, mis on rahalises mõttes läinud kalliks maksma.

Aasta algusest saadik on Moskvas anonüümseid pommiähvardusi tehtud üle 1000, ütles politseiülem Oleg Baranov täna Moskva linnaduumas.

Ähvarduskõnede laine vallandus septembri algul. Anonüümsetest telefonikõnedes on teatanud pommidest lennu- ja raudteejaamades, ostukeskustes, pankades, hotellide, koolides ja haldushoonetes. Ühtki lõhkekeha leitud ei ole.

Moskva linnavalitsuse julgeolekuosakonna juhataja Vladimir Tšernikov ütles, et 11. septembrist 9. novembrini on 564 anonüümse pommiähvarduse peale evakueeritud üle 250 000 inimese.

Sisejulgeolekuteenistus FSB on öelnud, et kõnede taga on välismaal elavad venelased. Nende motiive ei ole agentuur avalikustanud. Pommikõnede kõrghetk oli 13. septembrist 1. oktoobrini.

Tagasi üles