Juškin: täiemahuliseks vastasseisuks USAga ei jätku Venemaal raha (3)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Venemaa uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin.
Balti Venemaa uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Balti Venemaa uuringute keskuse direktori Vladimir Juškini hinnangul tuleks Vene sõjaväebaasi taasavamise tõenäosust Kuubal vaadelda uue külma sõja kontekstis.

«Venemaa on sattunud uude külma sõtta, mida ta ise on provotseerinud, ja nendes tingimustes on vaja demonstreerida tugevat vastasseisu USAga kogu maailmamerel: nii Lähis-Idas, India ookeanil, Arktikas kui ka Kariibi merel,» ütles Juškin.

«Venemaa jaoks ainus võimalus potentsiaalsele löögile vastulöök anda on 1962. aasta stsenaariumi (Vene baaside rajamine Kuubale 1962. aastal viis Nõukogude Liidu ja USA tuumasõja veerele – toim) kordamine ehk paigutada oma löögirelvad USA piirile võimalikult lähedale,» lisas ta, toetudes Leonid Ivašovi, aastatel 1996–2001 Vene kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonda juhtinud kindralpolkovniku olukirjeldusele, kelle sõnul määrab jõudude vahekorra ameeriklaste sõjaline üleolek.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles