Iirimaal astusid kohtu ette eestlast piinanud leedulased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba teistkordselt maakohtu ette astunud eitasid süütegusid.
Juba teistkordselt maakohtu ette astunud eitasid süütegusid. Foto: SCANPIX

Iirimaal astusid reedel kohtu ette kaks leedulast süüdistatuna eestlase peksmises ja piinamises, kirjutab Irish Independent.

Süüdistuse järgi peksid ja piinasid Gintautas Bagdonas (32) ja Aurelijus Zrielskis (36) mullu 25. mail Iirimaal Menlos 33-aastast Jaani, kuna viimane oli neile heroiini eest 3000 eurot võlgu. Prokurör süüdistab leedulasi ka eestlaselt ebaseaduslikus vabaduse võtmises.

Mõlemad süüdistatavad eitasid kohtus Jaanilt vabaduse võtmist.

Bagdonas on varem Iiri politseile väitnud, et tema peksis ja piinas Jaani üksi ja Zrielskist ei olnud sündmuskohal. Bagdonase sõnul sidus ta eestlase kaabliga kinni, peksis teda sepavasaraga, lükkas talle metallitüki pärakusse ning urineeris tema peale. Bagdonas selgitas kohtus, et kui tema kodumaal kellegi peale urineerida ja talle midagi pärakusse lükata, siis ei ole see inimene enam teistega võrdne.

Kuigi Bagdonas väitis, et Zrielskis eestlase piinamisel ei osalenud, olid ohvri sõnul mõlemad mehed sündmuskohal ning mõlemad peksid teda sepavasaraga. Irish Independenti teatel töötab 33-aastane Jaan Iirimaal puusepana ning on heroiinisõltlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles