Briti kurikuulsaimal vangil lubati pulmas lukuga pükse kanda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Bronson
Charles Bronson Foto: SCANPIX

Briti vägivaldseimaks vangiks kuulutatud kinnipeetav A8076AG, ehk Charles Bronson abiellus eile endast 27 aastat noorema näitlejannaga. 

Paula Williamson
Paula Williamson Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/XPOSUREPHOTOS.COM

Tseremoonia leidis aset Lääne-Yorkshire’is Wakefieldi vanglas ja Bronsonil lubati erilise sündmuse puhul oma vangirüü esimest korda 20 aasta jooksul vahetada ülikonna vastu, mille pükstel oli ka püksilukk. 64-aastase mehe puhul, kes on ligi 40 aastat oma elust veetnud üksikkongis on sellised asjad julgeolekukaalutlustel üldiselt keelatud.

37-aastase Paula Williamson ja end nüüd Charles Salvadoriks (kunstnik Saldvador Dali järgi) kutsuva Bronsoni pulmas osales umbkaudu viis inimest. Näitlejanna kandis sündmuse puhul valget ja saabus vangla kirikukabelisse mähituna lillasse tekki, et end ajakirjanike eest varjata.

«Meil lubatakse üksteist trellide vahelt puudutada,» kirjeldas pruut enne pulma Briti vestlussaates Loose Women. «Niisiis me suudleme ja hoiame käest kinni. Kaugemale me enne Charlie (Bronson) vabanemist minna ei saa.»

Nii pruutpaar tõenäoliselt neile pärast tseremooniat eraldatud kaks tundi veetiski. Seejärel pidi Bronson oma kongi naasma. Williamson suundus aga sõpradega Maltale pulmareisile. «Ta ütles, et läheksin ilma temata pulmareisile,» märkis Williamson.

Tegu on Bronsoni kolmanda abieluga. Enne kui ta esimest korda 1974. aastal röövi eest vangi pandi, abiellus ta 19-aastasena ja sai ka poja isaks. Vangis viibides oli ta neli aastat abielus ühe kirjasõbraga.

Cahrles Bronsoni maalinäitus Londonis.
Cahrles Bronsoni maalinäitus Londonis. Foto: National Pictures / David Mirzoeff/©National Pictures / TopFoto

Vanglas halva käitumise eest saadud lisakaristused tähendavad, et Bronsoni esialgse röövi eest mõistetud seitsmeaastane vangistus on mitmekordistunud.

Ta küll vabanes 1988. aastal, kuid sai väljaspool trelle elada vaid 69 päeva, enne kui ta taaskord röövi eest vahi alla võeti. Taaskord sai ta vabaks 1992. aastal. 52 päeva hiljem aga oli ta vangis tagasi, süüdistatuna röövile kaasa aitamises. Vabaduses viibides üritas Bronson saavutada edu poksijana. 

Aastate jooksul on Bronson vangis viibides pantvangi võtnud 11 inimest – seitse vanglaametnikku ja neli vangi. 

Ta on kirjutanud mitu raamatut, lisaks on ta saavutanud mõningase edu maalikunstnikuna. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles