Pildid: elu pärast sadade hukkunutega katastroofi Iraanis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva hilisõhtul aset leidnud 7,3-magnituudiline maavärin Iraani-Iraagi piiril nõudis vähemalt 530 inimese elu ja jättis koduta ning vigastas tuhandeid. 

Maavärin registreeriti kohaliku aja järgi pühapäeval kell 21.48 (Eesti aja järgi 20.18). Selle kese asus Iraanis Ezgeleh lähedal, kuid tunda oli seda ka Türgis ja Pakistanis.

Iraani riigimeedia teatel hukkus vähemalt 530 inimest ja haavata sai 7460 inimest. Iraagi tervishoiuministeeriumi teatel sai nende poolel katastroofis surma kaheksa ja haavata vähemalt 535 inimest.

Enim purustusi põhjustas 7,3-magnituudiline maavärin Iraani lääneosas asuvas Sarpol-e-Zahabi linnas. «Sõjavägi üritab meile jätkuvalt süüa ja telki anda, aga mu abikaasa on liiga ukhke, et abi vastu võtta,» ütles linna elanik Fouzieh Yari. «Ta ütleb neile, et nad annaksid need teistele inimestele, sest nad vajavad seda abi rohkem.»

Tegu on 2017. aasta ohvriterohkeima maavärinaga.

Päästetöötajad otsivad purustuste keskelt jätkuvalt hukkunuid ja ellujäänuid. 

Foto: Kuvatõmmis portaalist

Iraani president Hassan Rouhani külastas Sarpol-e-Zahabi eile ja vandus, et ellujäänute tarbeks ehitatakse 30 000 maja. Seni tuleb riigil aga ajutist peavarju pakkuda umbes 70 000 inimesele.

Rouhani hinnangul hävines maavärinas umbes 11 000 kodu maapiirkondades ja 4 500 elamut linnades. 

Pühapäevast saadik on piironnas registreeritud enam kui 230 järeltõuget. Seetõttu kardavad paljud kohalikud siiani oma kodudesse naasta. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles