PERSOON. Mugabe teekond vabadusvõitlejast diktaatoriks

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert ja Grace Mugabe selle aasta oktoobris Zimbabwe võimupartei ZANU-PFi parteiüritusel Harares.
Robert ja Grace Mugabe selle aasta oktoobris Zimbabwe võimupartei ZANU-PFi parteiüritusel Harares. Foto: PHILIMON BULAWAYO/REUTERS/Scanpix

Zimbabwe kauaaegne riigipea Robert Mugabe kuulutas aastaid tagasi, et kavatseb riigi eesotsas püsida kuni 100-aastaseks saamiseni.

Eilsed sündmused Aafrika riigis tähendavad aga, et 37 aastat võimul püsinud riigijuhil, kelle valitsust on süüdistatud muu hulgas poliitilises vägivallas, inimõigusrikkumistes ja riigi majanduse lammutamises, jäi oma eesmärgist siiski seitse aastat puudu.

Eile varahommikul hakkasid Hararest saabuma teated, et sõjaväemasinad on blokeerinud pealinnas parlamendi esised teed ning kuulda on olnud plahvatusi ja tulistamist. Peagi saabus selgus, kui Zimbabwe kindralmajor Sibusiso Moyo teatas telepöördumises, et riigis on kontrolli haaranud sõjavägi ning Mugabe koos abikaasa Grace Mugabega on pandud koduaresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles