ELi riigid lubavad võtta 34 000 põgenikku Aafrikast ja Lähis-Idast (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alusel hulpivad põgenikud Vahemerel.
Alusel hulpivad põgenikud Vahemerel. Foto: Santi Palacios/AP

Euroopa Liidu liikmesriigid lubavad võtta 34 000 põgenikku otse Aafrikast ja Lähis-Idast, ütlesid ametnikud kolmapäeval.

Kuusteist riiki on valmis andma põgenikele ulualust, et täita Euroopa Komisjoni septembris teatavaks tehtud eesmärk võtta järgmise kahe aasta jooksul ühenduse ümberasustusprogrammi raames vastu vähemalt 50 000 põgenikku.

Sellega loodetakse mõjutada migrante loobuma ohtlikust teekonnast üle Vahemere.

«Me väljume järk-järgult kriisist ja haldame migratsiooni nüüd partnerluse ja jagatud vastutuse vaimus,» ütles Euroopa Komisjoni rändevolinik Dimitris Avramopoulos.

«Oleme seni saanud 34 400 uut ümberasustuslubadust,» sõnas ta ja kiitis liikmesriike, kes on valmis panustama ohtude vähendamisse ning turvalise ja seadusliku migratsiooni edendamisse.

ELi põgenike ümberpaigutamise kava alusel on praeguseks teistesse liikmesriikidesse toimetatud vaid 31 000 migranti algselt kavandatud 160 000st.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles