Trump: maailm ei kavatse sallida Põhja-Korea tuumašantaaži

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: BULLIT MARQUEZ/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump hoiatas kolmapäeval Põhja-Koread, et maailm ei kavatse sallida riigi «tuumašantaaži», ja tõotas vedada Hiina osavõtul rahvusvahelist kampaaniat «maksimaalse surve» avaldamiseks Pyongyangile.

«Ütlesin selgelt välja, et me ei luba sellel väärastunud diktatuuril hoida maailma tuumašantaaži pantvangis,» ütles Trump telepöördumises pärast Aasia ringreisilt naasmist.

USA presidendi sõnul lubas Hiina president Xi Jinping riigipeade kohtumisel Hiinas kasutada Pekingi majanduslikke hoobasid Pyongyangi üle Põhja-Korea tuumadesarmeerimise saavutamiseks.

«President Xi mõistab, et Põhja-Korea on Hiinale suur oht,» ütles Ühendriikide riigipea.

Trumpi sõnul on Washington ja Peking ühel nõul, et ettepanek, mille kohaselt Põhja-Korea külmutab oma tuumaprogrammi vastuseks USA ja Lõuna-Korea ühiste sõjaväeõppuste peatamisele, ei ole vastuvõetav.

Venemaa ja Hiina on teinud ettepaneku peatada pingete vähendamiseks Korea poolsaarel USA-Lõuna-Korea õppused ning Põhja-Korea raketikatsetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles