Helsingi linnavalitsus lõpetab koeraomanike maksustamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi koeraomanik koos lemmikutega.
Helsingi koeraomanik koos lemmikutega. Foto: Sharifulin Valery/ITAR-TASS/Scanpix

Helsingi linnavalitsus otsustas eile õhtul, et alates järgmisest aastast pealinna koeraomanikelt enam lemmiklooma pidamise eest maksu eu nõuta, vahendab Yle.

Hetkel on koeramaks, mille rakendamine Soomes ulatub tagasi 19. sajandisse, kehtestatud lisaks Helsingile vaid Tamperes.  

Helsingis on hinnanguliselt 30 000 koera, aga vaid veerand nende pidajatest tasusid möödunud aastal nõutava 50-eurose tasu.

Soome kenneliliit on juba aastaid tegutsenud koeramaksu ärakaotamise nimel, rõhudes asjaolule, et teiste lemmikloomade pidajaid ei maksustata.

Linna sissetulekud koeramaksust on ka aasta aastalt langenud. Kui 2000ndate alguses tõi koeramaks linnakassasse ligi miljon eurot, siis sel aastal vaid 350 000 eurot.

Koeramaksu tühistamise otsuse langetas nädala alguses ka Tampere linnavalitus.

Riikilikult koeramaksu kehtestamine omavalitsuse tasemel keelatud ei ole, seega soovi korral on kohalikel ametivõimudel õigus see taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles