FOTO: Politsei lisajõude majutanud laev lahkus Barcelona sadamast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Albert Gea / Reuters / Scanpix

Kaks kuud Hispaania riigipolitsei ja Guardia Civili lisajõude majutanud ristluslaev, mida kutsuti selle küljel kujutatud Disney tibu Tweety hispaaniakeelset nime pidi Piolíniks, lahkus eile Barcelona sadamast.

Politseijõudude multifilmitegelastega dekoreeritud ristlusalustele majutamine oli valitsuse hädaabinõu, sest Kataloonia elanike iseseisvusmeelne osa kippus teistest Hispaania piirkondadest toodud korrakaitsjaid nende alguses tavalistes hotellides asunud öömajade juures kimbutama. Kiirkorras Kataloonia hotellidest välja kolitud riigipolitsei ja Guardia Civili töötajaid majutati peale laevade ka naaberregioonide Aragoonia ja Valencia hotellidesse.

Peagi kujunes Barcelona ja Tarragona sadamates seisnud politseilaevadest Hispaania siseministeeriumile uus peavalu. Nimelt hakkasid tillukestesse kajutitesse majutatud korrakaitsjad nurisema elamistingimuste üle: kahepäevasteks lõbusõitudeks mõeldud kajutid olid nädalate kaupa mitmekesi koos elamiseks liiga tillukesed, süüa sai päevast päeva vaid makarone ja lisaks kubisesid laevad väidetavalt ka rottidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles