ÜRO hülgas Venemaa resolutsioonikava Süüria keemiarünnakute uurimisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Al-Jazeera

ÜRO Julgeolekunõukogu hääletas neljapäeval maha Venemaa resolutsioonikava Süüria keemiarünnakute edasise uurimise kohta, teatasid diplomaadid.

Venemaa pani enne seda ÜRO Julgeolekunõukogus ootuspäraselt veto USA koostatud resolutsioonikavandile, millega oleks pikendatud rahvusvahelist uurimist Süürias korraldatud keemiarünnakute toimepanijate väljaselgitamiseks.

Tegemist oli kümnenda korraga, kui Moskva Süüria konflikti ajal oma liitlast ÜRO Julgeolekunõukogus vetoga kaitseb.

USA ja Süüria režiimi liitlane Venemaa esitasid konkureerivad resolutsioonikavandid Süürias korraldatud gaasirünnakuid uuriva ühise uurimismehhanismi (JIM) mandaadi pikendamise kohta. Ühendriikide ja Vene diplomaadid ei suutnud ligi kaks nädalat kestnud läbirääkimistel erimeelsusi ületada.

Venemaa nõudis oma resolutsioonikavandis JIM-i järelduste Khan Sheikhuni osas kõrvale panemist, et viia läbi uus "täiemahuline ja kõrge kvaliteediga uurimine", mille mandaati pikendataks samuti aasta võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles