Video: Mugabe ilmus avalikkuse ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennast koduarestist väljavõidelnud Mugabe täna Harare ülikooli lõputseremoonial.
Ennast koduarestist väljavõidelnud Mugabe täna Harare ülikooli lõputseremoonial. Foto: Ben Curtis/AP/Scanpix

Zimbabwe president Robert Mugabe ilmus täna esimest korda avalikkuse ette pärast riigi sõjaväe poolt koduaresti paigutamist , kui ta osales ülikooli lõpetamistseremoonial, vahendab AFP.

93-aastane riigijuht, kes on siiani keeldunud alluma kindralite diktaadile ja presidendiametist tagasiastumisest, ilmus pealinnas Harares toimuvale tseremooniale, kandes sinist talaari ja mütsi, vahendas Zimbabwes viibiv AFP ajakirjanik.

Pealinnas Harares patrullivad sõdurid ja soomusmasinad, zimbabwelased on aga naasnud igapäevatoimetuste juurde. Elanikud ütlevad, et esialgu tekitas sõjaväe tulek neis hirmu, aga nüüd on kõik rahulik.

Sõjaliseks riigipöördeks nimetatud sündmused käivitas asepresident Emmerson Mnangagwa tagandamine ja Mugabe abikaasa Grace'i kerkimine 93-aastase presidendi mantlipärijaks.

Sõjavägi pani teisipäeva õhtul Mugabe koduaresti ning on asunud vahistama tema ja Grace'i liitlasi.

Tagandamise järel Zimbabwest põgenenud Mnangagwa, kelles uues olukorras nähakse tõenäolisimat Mugabe järglast, naasis eile Hararesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles