Kaart: millised on hetkel ohtlikuimad ja ohutumad riigid?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraat
Somaalia piraat Foto: Farah Abdi Warsameh/AP/Scanpix

Rahvusvaheline reisikindlustuse kontsern International SOS avaldas 2017. aasta ohtlikuimate ja ohutuimate turimisihtkohtade pingerea. Eestisse reisimine lahterdub antud uuringu kohaselt kõige ohutumate puhkusepaikade sekka. 

Kõige ohtlikum on International SOSi andmetel reisida Süürias, Afganistanis, Jeemenis, Liibüas, Sudaanis, Lõuna-Sudaanis, Somaalias ja Malis.

Kõige ohutumad on peaaegu kõik Lääne-Euroopa ja Skandinaaviamaad, aga ka Eesti ja USA, Kanada, Austraalia ja Uus-Meremaa.

Läti, Leedu, Poola, Rumeenia, Bulgaaria, Ungari, Ukraina, Mehhiko, Egiptus ja Türgi on hinnatud keskmise ohutasemega riikideks.

Venemaa, Brasiilia, India, Hiina, Kasahstan, Indoneesia ja Argentina arvati 'kiiresti muutuva ohutasemega' riikideks.

Uuringu autorite sõnul võeti ohtlikuse/ohutuse hindamisel aluseks riigi poliitilist olukorda ja turistide vägivallaohvriks sattumise võimalust. Arvestati ka riiki väisanud turistide hulka, haiguste levikut ja liiklusõnnetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles