Kohus arutab tagandatud Kataloonia liidri väljaandmise üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont.
Carles Puigdemont. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/Scanpix

Kataloonia tagandatud president Carles Puigdemont saabus täna Belgias kohtusse, kus otsustatakse tema võimaliku Hispaaniale väljaandmise üle. 

Üks Puigdemonti abidest ütles, et Kataloonia iseseisvuslaste juht saabus Brüsseli kohtupaleesse, kus algav kohtulahing võib kujuneda pikaks.

Täna esitas Hispaania Belgia prokuratuurile ka üksikasjaliku ülevaate tingimustest, mis Brüsselisse pagenud Puigdemontile väljaandmise korral vanglas osaks saavad.

Siseministeerium kinnitas, et saatis vastuse Belgia prokuratuuri 14 küsimusele, mis puudutasid kongi elutingimusi, julgeolekutagatisi, hügieeni ja toitu vanglas, mis ootab Puigdemonti ja nelja endist Kataloonia ministrit, kui Brüsseli kohus otsustab nende väljaandmise kasuks.

Hispaania võimud ütlesid, et Puigdemont paigutatakse Madridi lähedal asuvasse Estremera vanglasse. Ta võib saada eraldi kongi, kus on dušš ja tualett, aga võib ka jagada kongi ühega eksministritest. Kõigile on tagatud advokaadi juurdepääs.

Siseminister Juan Ignacio Zoido ütles eile, et saatis Belgiale palutud info, kuid rõhutas, et Hispaania on juba palju aastaid õigusriik ja teda ei ole vaja õpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles