Video: Inglismaal põrkasid kokku helikopter ja lennuk

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis SkyNewsi videost.

Suurbritannias Buckinghamshire'is põrkasid täna omavahel kokku kopter ja väikelennuk, ilmselt on hukkunud kõik mõlemas õhusõidukis viibinud isikud, teatas BBC Briti lennuõnnetuste uurimisamet (AAIB).

Bookeri lennuvälja, mida kasutatakse tihti õppelendudeks, pressiesindaja kinnitas briti uudistekanalile SkyNews, et täna nende lennuväljalt startinud kaks õhusõidukit on sattunud 32 kilomeetri kaugusel asuva Waddestoni lossi lähistel lennuõnnetusse.

Ilmselt on hukkunud nii kahekohalise kopteri piloot kui ka tema kaasreisija, samuti väikelennukit Cessna-152 juhtinud piloot ja kaasreisija.

Väidetavalt toimus kokkupõrge 300 meetri kõrgusel õhus. Õnnetuskohale on kohale saadetud nii päästjad kui kiirabi, kes sai väljakutse kell 12.06 kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi kell 14.06).

Radariandmete põhjal jõudis kopter õhus olla vaid 15 minutit.

Briti tabloidlehe DailyMail'iga vestlenud kohalik elanik ütles, et esmalt oli ta isa kuulnud suurt pauku ning seejärel levis õnnetuspaiga kohal paks must suits. «Ta jooksis sündmuskohale, kus oli väga kiiresti selge, et ellujääjaid ei ole.»

Lennunduseksperdi sõnul on antud piirkonnas madalatel kõrgustel lennuliiklus väga tihe, vahendas briti rahvusringhääling BBC.

Londonist 85 kilomeetri kaugusel asuva Waddesdoni lossi ehitas 19. sajandi lõpus Rotschildide perekond, millel oli tol ajal maailma suurim erakätes olev varandus. Tänapäeval on loss populaarne vaatamisväärsus ning seal on toimunud näiteks nii The Crown, The Queen kui ka Downton Abbey filmivõtted.

Foto: Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles