Iraagi armee teatas viimase IS-i käes olnud linna vabastamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi vägede kolonn.
Iraagi vägede kolonn. Foto: Reuters/Stringer/Scanpix

Iraagi armee vallutas reedel äärmusrühmituse Islamiriik (IS) käest viimase linna ajal, mil džihadistid on kandnud suuri kaotusi ka Süürias, teatas Iraagi armee.

Operatsioon Eufrati orus asuva Rawa väikelinna vallutamiseks algas reede koidikul. Süürias üritavad džihadistid kaitsta Albu Kamali linna.

IS on kaotanud alates kalifaadi väljakuulutamisest 2014. aastal umbes 95 protsenti oma territooriumist, teatas USA juhitud sõjaline koalitsioon.

Valitsus- ja omakaitseüksused «vabastasid täielikult Rawa linna ja heiskasid Iraagi lipu selle ametlikel hoonetel,» sõnas Iraagi kindral Abdelamir Yarallah.

Sõjaväeoperatsioon jätkub nüüd kõrbes Süüria piiri lähistel, sõnas Iraagi peaminister Haider al-Abadi.

«Sõjaliselt on IS nüüd alistatud, kuid meil tuleb tabada selle jäänukid, et (IS-i) kohalolu hävitada,» ütles Iraagi ühisoperatsioonide väejuhatuse (JOC) pressiesindaja kindral Yahya Rassoul.

«Määratletud piiridega asustatud piirkonnad on nüüd vabastatud,» ütles IS-i spetsialist Hisham al-Hashemi.

«Hooajalised jõeorud, oaasid, tühjad kõrbealad, mis moodustavad Iraagi territooriumist umbes neli protsenti, on jätkuvalt IS-i kontrolli all,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles