Hariri naaseb iseseisvuspäevaks Liibanoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saad Hariri.
Saad Hariri. Foto: THOMAS SAMSON/AFP/SCANPIX

Liibanoni peaminister Saad Hariri, kes pole pärast üllatuslikku tagasiastumist kahe nädala eest Beirutisse saabunud, naaseb kodumaale Liibanoni iseseisvuspäevaks kolmapäeval, teatas Liibanoni presidendi kantselei.

«Naasen Beirutisse lähipäevil,» lausus Hariri pärast kõnelusi Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga. «Osalen meie iseseisvuspäeva tähistavatel üritustel ning seal avaldan oma seisukohad kõikides küsimustes.»

Hariri abikaasa Lara al-Hariri  ja poeg Hussan Hariri Pariisis. 
Hariri abikaasa Lara al-Hariri  ja poeg Hussan Hariri Pariisis. Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Prantsusmaale saabus Hariri Macroni kutsel, kes üritab vahendada poliitilist kriisi, mis on suurendanud kartusi Liibanoni hapra demokraatia pärast.

Plakat Hariri fotoga rippumas Liibanoni pealinnas Beirutis. 
Plakat Hariri fotoga rippumas Liibanoni pealinnas Beirutis. Foto: JOSEPH EID/AFP

Haririle lähedase allika teatel jäid Hariri kaks nooremat last Saudi Araabiasse eksameid tegema. Paari vanim poeg Hassan saabus Pariisi Londonist.

Enne Saudi Araabiast lahkumist kinnitas Hariri Twitteris, et kuuldused, et teda hoitakse riigis kinni, ei vasta tõele. Haririle lähedase allika teatel oli peaministril enne Pariisi lahkumist suurepärane, konstruktiivne ja viljakas kohtumine Saudi mõjuka kroonprintsi Mohammed Bin Salmaniga.

«On vale, et mind kuidagi Saudi Araabias kinni hoitakse või ei lubataks riigist lahkuda. Ma olen teel lennuväljale,» säutsus Hariri, kelle ootamatu tagasiastumine on vallandanud Lähis-Idas poliitilise kriisi.

Prantsuse president Macron.
Prantsuse president Macron. Foto: Jonas Ekstr

Veidi hiljem teavitas Hariri suguvõsa omanduses olev telekanal, et peaminister lahkus koos perekonnaga eralennukiga Pariisis asuva Le Bourgeti lennujaama suunas.

Macron on rõhutanud, et Hariri peaks naasma Liibanoni, et kinnitada oma tagasiastumist või jääma ametisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles