Pildid ja video: Zimbabwe sõjavägi peatas protestijate liikumise presidendi kodu poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Zimbabwe sõdurid tõkestasid tuhanded meeleavaldajad, kes olid teel Harares asuvasse president Robert Mugabe residentsi juurde.

Marssijad osalevad üleriigilistes meeleavaldustes Mugabe vastu ning nõuavad tema tagasiastumist.

Meeleavaldajad jõudsid umbes 200 meetri kaugusele elamukompleksi peaväravast ning kui sõdurid nad peatasid, istusid nad maha.

«See ei ole aus. Miks ei luba sõdurid meil marssida Riigimajani?» küsis meeleavaldaja Rutendo Maisiri. «See on vale. Me jääme siia.»

Sõjavägi haaras ööl vastu kolmapäeva riigis kontrolli ja pani Mugabe koos abikkaasaga koduaresti. Läbirääkimised tema tagasiastumiseks käivad.

Ajakirjanike teatel avaldas pealinnas Harares meelt tuhandeid inimesi. Zimbabwe endine haridusminister David Coltart edastas Twitteris, et ka riigi suuruselt teises linnas Bulawayos toimub kirikute korraldatud meeleavaldus, millest võtab osa mitu tuhat inimest  ja kus nõutakse, et Mugabe võimust loobuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles