Norra rikkaimale naisele määrati joobes juhtimise eest kõigest 26 000-eurone trahv (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod Oslos
Autod Oslos Foto: Roald, Berit/NTB scanpix/Scanpix

Enamik tudengeid peaks 26 000 euro suurust trahvi joobes juhtimise eest katastroofiks, kui norralanna Katharina Andreseni jaoks oli kerge karistus, vahendab Guardian. 

Oslo kohus määras 22-aastasele Andersenile esitati 250 000 Norra krooni (26 000 eurot) suuruse trahvi pärast seda, kui ta kukkus teel pere suusakuurortis asuvasse majakesse läbi puhumistestis.

Norras määratakse joobes juhtimise eest trahve sissetuleku alusel ja Anderseni jaoks, kelle näol on tegu tubakaärimehe pärijannaga võinuks lugu lõppeda palju halvemini.

«Kui otsus põhineks tavalistel arvutustel, olnuks trahv 35-40 miljonit Norra krooni (3,5-4 miljonit eurot)» teatas kohtunik otsust ette lugedes.

Anderseni veres oli alkoholi kolm korda lubatust enam ja prokurör nõudis talle karmimat võimalik karistust- maksimaalset trahvi ja 18 päeva pikkust vangistust.

Naisel õnnestus aga kohtus edukalt tõestada, et tal puudub stabiilne sissetulek ja tema varalt pole makstud dividende.

Tavapäraselt määravad kohtunikud joobes rooli taha istunutele 1,5-kordse kuusissetuleku suuruse rahatrahvi. Lisaks on neil õigus trahvi suurendada, kui nad hindavad seadusrikkuja tegelikku finantsolukorda oluliselt paremaks.

Lisaks 26 000- eurosele rahatrahvile määrati Andersenile siiski ka tingimisi kolmenädalane vangistus ja keelati autoga sõitmine 13 kuuks. «Arvasin, et olin piisavalt kaua oodanud enne, kui rooli istusin,» ütles Andersen. «Mul on väga kaju.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles