Iiri katoliku preester: kristlased ei peaks kasutama sõna jõulud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanad ja päkapikud.
Jõuluvanad ja päkapikud. Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Iiri katoliku preestri Desmond O’Donnelli arvates on sõnad jõulud ja lihavõttepüha kaotanud igasuguse püha tähenduse, vahendab Guardian. 

O’Donnell ütles, et kõik kristlased peaksid lõpetama sõna jõulud kasutamise, sest selle tähenduse on röövinud jõuluvana ja põhjapõdrad ninf seetõttu pole sellel enam mingit püha tähendust.

«Oleme kaotanud jõulud – täpselt nagu kaotasime ülestõusmispühad – ja peaksime selle sõna kasutamise lõpetama,» ütles O’Donnell. «See on meilt juba röövitud ja nüüd tuleb sellega leppida.»

«Minu usuline kogemus tõeliste jõuludega – nagu paljudele teistelegi – on väga sügav ja tõeline. Samas väärivad mitteusklikud samuti oma pidustusi. Soovin lihtsalt, et meilegi, kelle jaoks pole jõuludel mingit seost põhjapõtrade ja jõuluvanaga, antaks ka selle kõige kõrval ruumi,» märkis O’Donnell.

Preestri sõnul on jõulud aja jooksul muutunud lihtsaks kommertspühaks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles