Kes on Trumpi ja tuumanupu vahel? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Ühendriikide presidendi DOnald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poliitika vastu meelt avaldamas.
Meeleavaldajad Ühendriikide presidendi DOnald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poliitika vastu meelt avaldamas. Foto: Juergen Blume/imago/epd

Kõrge Ühendriikide tuumaväe juht ütles eile, et kui president Donald Trumpi soov tuumaarsenal käiku lasta oleks ebaseaduslik, võitleks ta sammu vastu, vahendab CNN. 

Kanadas rahvusvahelisel julgeolekufoorumil kõnet pidades jagas USA strateegilise kaitse komandör kindral Jon Hyten, mis juhtuks, kui Trump annaks sõjaväele käsu tuumaarsenal käiku lasta. «Ta ütleb mulle, mida teha ja kui see on ebaseaduslik, arvake ära, mis juhtub? Ma ütlen presidendile, et tegu seadusliku käiguga. Arvake, mis ta seepeale teeb? Ta küsib, mis oleks seaduslik,» kirjeldas Hyten.

«Siis toome me lauale variandid, mis on legaalsed vastamaks misiganes olukorrale. Nii see töötab. See pole nii keeruline,» lisas ta.

Hyteni vastutusalasse kuuluvad ka Ühendriikide tuumarelvad ja raketikaitse.

Hyteni avaldus tuleb pärast seda, kui Ühendriikide senati välisasjade komiteekohtus, et arutada presidendi autoriteeti tuumarelvad käiku lasta. tegu on esimese sellise istungiga enam kui 40 aasta jooksul. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles