Juncker: Euroopa toetab Hispaania samme Kataloonia lahkulöömise vastu (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania ühtsust toetavad meeleavaldajad Barcelona tänavatel.
Hispaania ühtsust toetavad meeleavaldajad Barcelona tänavatel. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker nimetas Kataloonia iseseisvuspüüdlusi katastroofiks ning kinnitas Euroopa toetust ühtsele Hispaaniale.

Juncker ütles täna Hispaania ajalehes El País, et Kataloonia on tohutu mureallikas. Mulle ei meeldi olukord, mida see on tekitanud, see on katastroof.

Ta saatis ka sõnumi praegu Belgias viibivale Kataloonia endisele liidrile Carles Puigdemontile, et Kataloonia iseseisvuslased ei tohi alahinnata ulatuslikku toetust, mis on (Hispaania peaministril) Mariano Rajoyl kogu Euroopas.

Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker Foto: Blondet Eliot-POOL/SIPA/Blondet Eliot-POOL/SIPA

Hispaania on silmitsi viimaste aastakümnete rängima institutsioonilise kriisiga seoses Kataloonia regionaalparlamendi 27. oktoobri otsusega kuulutada regioon iseseisvaks. Rajoy reageeris Kataloonia valitsuse tagandamise, sealse parlamendi laialisaatmise ja regionaalvalimiste määramisega 21. detsembrile.

Juncker ütles, et Kataloonia valimised võivad ja peavad olukorda parandama.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles