Ametite jagamine kisub bürokraatide eurovisiooniks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Ravimiametit ihkav Barcelona on selle asukohaks pakkunud silmapaistva kujuga Torre Agbari kõrghoone.
Euroopa Ravimiametit ihkav Barcelona on selle asukohaks pakkunud silmapaistva kujuga Torre Agbari kõrghoone. Foto: Marta Sanchez / Caro / Scanpix

Täna langetavad Brüsselisse kogunevad ELi liikmesmaade ministrid otsuse, kuidas jagatakse ühendusest lahkuva Ühendkuningriigi pärandi üks käegakatsutavamaid osi: siiani Londonis paiknenud Euroopa Meditsiiniagentuuri (EMA) ja Euroopa Pangandusameti (EBA) asukoht.

Konkurss nende agentuuride endale saamiseks on tihe ja otsus langetatakse kolme hääletusvooruga. Vähendamaks tagatoakokkulepete mõju, on Euroopa Komisjon välja töötanud tõeliselt keeruka hääletussüsteemi, kus igal liikmesriigil allesjäävast 27st on igas ringis võimalik ära märkida oma esimene, teine ja kolmas eelistus.

Konkurentsis on 19 linna ja mõni riik, näiteks Prantsusmaa, proovib õnne mõlema agentuuriga. EU Observeri hinnangul pole selgeid favoriite siiani tekkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles