Kadunuks jäänud Argentina allveelaeva otsingud pole tulemust andnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaev San Juan.
Allveelaev San Juan. Foto: TELAM/imago/Xinhua

Kolmapäeval kadunuks jäänud Argentina allveelaeva San Juan otsingud ei ole seni tulemust andnud, rahvusvahelisi jõupingutusi raskendavad karmid ilmastikuolud.

Otsimisoperatsioonis osalevad lisaks Argentinale ka Brasiilia, Suurbritannia, Tšiili, USA ja Uruguay.

Lootus 44 mereväelast leida suurenes laupäeval, kui Argentina merevägi teatas, et nende baasid registreerisid seitse katset satelliittelefoniühendust luua, kuid need ebaõnnestusid.

Merevägi ei ole aga täiesti kindel, et signaalid olid pärit allveelaevalt.

Võimalikus õnnetuspiirkonnas valitseb torm ning lained on kuni seitsme meetri kõrgused. Ilma paranemist ei ole oodata enne teisipäeva.

Viimane regulaarne sideühendus San Juaniga oli kolmapäeva hommikul, kui allveelaev asus 430 kilomeetri kaugusel Argentina rannikust San Jorge lahes.

Otsingutel keskendutakse umbes 300 kilomeetrise läbimõõduga piirkonnale, mille keskmeks on viimase kontakti koht.

Merevägi ei ole välistanud ühtegi hüpoteesi. Mereväe kõneisiku sõnul on kõige tõenäolisem stsenaarium, et mingi elektriprobleem võis laeva sidesüsteemid ootamatult rivist välja viia.

TR-1700 klassi allveelaev oli naasmas rutiinselt missioonilt Ushuaiasse, mis asub Lõuna-Ameerika kõige lõunapoolsema tipu lähistel, oma alalisse baasi Mar del Platas.

65 meetri pikkune ja seitsme meetri laiune allveelaev ehitati Saksamaal Thyssen Nordseewerke tehases ja lasti vette 1983. aastal. Alust remonditi ja moderniseeriti 2007. ja 2014. aastal, et pikendada tema kasutusiga veel umbes 30 aasta võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles