Video: Suri maailma kurikuulsaim sarimõrvar Charles Manson

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Manson.
Charles Manson. Foto: HANDOUT/REUTERS

Eile suri haiglas maailmakuulus sarimõrvar Charles Manson, kelle hipisekti ohvriks langes 1969. aasta suvel seitse inimest, nende seas ka legendaarse filmirežžissööri Roman Polanski lapseootel naine Sharon Tate.

Manson suri loomulikel põhjustel 83-aastaselt Kenti maakonna haiglas, vahendab Los Angeles Times. 

Pisisulist Manson ümbritses end 1960. aastatel jooksikutest ja «kadunud hingedest» sektiga ning saatis oma jüngreid tapma Los Angelese rikkaid ja kuulsaid.

Manson uskus, et The Beatles'i lugu «Helter Skelter» hoiatas inimesi peatselt algava rassisõja eest mustade ja valgete vahel ning lootis konflikti algatada sellega, et tappis Los Angelese piirkonnas valgeid inimesi moel, mis viitaks, et tapjateks olid mustanahalised.

Kokku on teda seostatud 35 mõrvaga, millest enamik ei ole kohtusse läinud vähese tõestusmaterjali pärast või sellepärast, et kurjategijad juba olid vangis. Enamik mõrvu pandi toime aastal 1969 ja samal aastal võeti ka hulk sekti liikmeid vahi alla.

Manson ja tema kolm jüngrit mõisteti mõrvades süüdi 1970. aastal. Esialgse kohtuotsuse kohaselt mõisteti Mansoni surma, kuid mees gaasikambrisse ei jõudnudki, kuna aastal 1972 kuulutas California ülemkohus surmanuhtluse põhiseadusevastaseks ning mehe karistus muudeti ümber ennetähtaegse vabanemise võimalusega eluaegseks vanglakaristuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles