Zimbabwe sõjaveteranide liidu juht kutsus protestidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Mutsvangwa eile saabumas võimuerakonna  ZANU-PFi erakorralisele parteiistungile Harares.
Chris Mutsvangwa eile saabumas võimuerakonna ZANU-PFi erakorralisele parteiistungile Harares. Foto: PHILIMON BULAWAYO/REUTERS/Scanpix

Zimbabwe sõjaveteranide liit, mis tavatses president Robert Mugabet toetada, kuid nüüd nõuab tema tagasiastumist, kutsus pärast riigipea eilset telepöördumist protestidele.

«Sellel kõnel ei ole mingit seost reaalsusega. Me läheme tagandamise juurde ja me kutsume rahvast tagasi tänavatele,» ütles mõjuka organisatsiooni juht Chris Mutsvangwa AFP-le.

Ta ei täpsustanud, millal ja kus meeleavaldusi korraldatakse.

Zimbabwe poliitilise kriisiga seotud kindralid teevad president Robert Mugabe kohta avalduse tänaa hommikul, teatas eile hilisõhtul ajaleht Guardian.

Kindralite teade edastati pärast seda, kui Mugabe ei teatanud eile õhtul telepöördumises oma tagasiastumisest. Enne seda olid mitmed allikad väitnud, et Mugabe nõustub presidendi ametikohalt lahkuma.

Mugabe esinemine tekitas imestust, kuna võimupartei ZANU-PF oli ta eile varem parteijuhi kohalt tagandanud ja nimetanud tema asemele endise asepresidendi Emmerson Mnangagwa, kelle Mugabe tagandas eelmisel nädalal ametist, vallandades kriisi.

Võimuerakonna juhtkond hoiatas, et kui Mugabe täna keskpäevaks presidendi kohalt tagasi ei astu, alustatakse tema suhtes tagandamisprotseduuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles