Video: Türgi pealinnas keelustati kõik LGBT kultuuriüritused (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LGBT aktivistid Istanbulis selle aasta juunis avaldamas meelt Türgi ametivõimude otsuse üle keelata kolmandat aastat järjest geiparaadi korraldamine.
LGBT aktivistid Istanbulis selle aasta juunis avaldamas meelt Türgi ametivõimude otsuse üle keelata kolmandat aastat järjest geiparaadi korraldamine. Foto: Arnaud Andrieu/SIPA/Scanpix

Türgi võimud teatasid eile, et keelavad avaliku korra tagamiseks Ankara provintsis kõik LGBT kultuuriüritused.

Samm järgnes saksakeelsete geifilmifestivali keelamisele Ankaras põhjendusel, et see võib õhutada viha ja selle vastu võidakse korraldada terrorirünnakuid.

«Alates 18. novembrist kuni edasiste korraldusteni on keelatud kõik (LGBT) filmid ja teatrietendused, skriiningud, kollokviumid, näitused jms,» ütles Ankara administratsioon oma veebiküljel.

Ankara juhtide väitel provotseerivad LGBTI (lesbide, geide, biseksuaalsete, transsooliste ja intersooliste inimeste) üritused teatud ühiskonnasegmentide reageeringuid, mistõttu kehtestati keeld, et tagada avalikku korda.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles