Kaart: millistest riikidest on pärit taanduvad ISISe võitlejad? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võitleja lipuga.
Äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võitleja lipuga. Foto: SCANPIX

Alates möödnud aasta märtsist kuni selle aasta augustini on äärmusrühmitusega ISIS liitunute seas enim Venemaalt pärit välisvõitlejaid.

Foto: rferl.org

Kodumaale tagasipöördunud isislaste edetabeli esikohalt leiame Tuneesia, kuhu on suundunud üle 800 endise välisvõitleja. Esikolmikusse mahuvad ka Saudi Araabia ja Suurbritannia. Ühendkuningriigis, nagu ka mitmes teises Euroopa riigis, on seaduslik alus võtta topeltkodakondsusega välisvõitlejatelt ISISe ridadesse kuulumist pärast briti kodakondsus.

Saksamaa, kuhu on Raadio Vaba Euroopa andmetel tagasipöördunud 300 äärmuslast, alustas hiljuti spetsiaalse nõustamisprogrammiga, lihtsustamaks tagasipöörduva võitlejate sulandumist uuesti saksa ühiskonda.

Tadžikistini võimud on aga pakkunud vabatahlikult terrorirühmitusest välja astuvatele tadžikkidele amnestiat, andes sõnumi, et tegemist pole ühiskonnale ohtlikku elemendiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles