Video: Zimbabwelased Mugabe avaldusest: oleme masendunud ja segaduses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PHILIMON BULAWAYO/REUTERS/Scanpix

Eile õhtul kogunesid Zimbabwe elanikud kogu riigis televiisorite ette, oodates, et riigi kauaaegne diktaator Robert Mugabe avalikustab oma tagasiastumise. Selle asemel kinnitas aga president, et on jätkuvalt võimul.

Briti rahvusringhääling BBC küsis zimbabwelaste käest, millised on nende emotsioonid pärast Mugabe viimast avaldust:

«Ma arvan, et meiega mängitakse. Ma tunnen, et mind on alt veetud. Ma arvan, et praegu peaks juba olema mingi tulemuseni jõutud. Aga meil pole midagi, me oleks nagu lihtsalt alguspunktis tagasi.»

«Ta ei öelnud midagi. Ta lihtsalt jauras ja nii 20 minutit järjest. Ta ei öelnud tegelikult, et ta astub tagasi ega midagi, seega me ootame siiani.»

«On vaja, et ta muudaks oma meelt. Meil on vaja, et ta tagasi astuks. Me kannatame. Me vajame uut presidenti. Praegu on meie elu lihtsalt õudne.»

«Ootame, et teisipäeval algatatakse tagandamisprotseduur. Parlament saab sellega hakkama. Ta ei esindaja meie huve, vaid ainult oma isiklikke huve ja oma perekonda.»

«Ma arvan, et me oleme kõik šokeeritud, ma arvan, et inimesed on masenduses ja segaduses. Inimesed ei saa aru, mis toimub. Aga sellegi poolest ma arvan, et alanud on Mugabe-järgne ajastu. Täna, homme, ülehomme, üks päev see juhtub.»

Me oleme kõik väsinud, aga ma arvan, et zimbabwelastena peame me olema lihtsalt natuke kannatlikumad, sest see ei ole lihtne protsess. Meil kulus 37 aastat, et siiani jõuda. Ja on arusaadav, et vabaduse saavutamine võib võtta veel 37 päeva.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles