Vene riigiduuma vaagib blatnoipropaganda keelustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: twitter

Vene föderatsiooninõukogu liige, senaator Anton Beljakov esitas riigiduumale eelnõu «kriminaalse subkultuuri propaganda» keelamiseks, kirjutab portaal zona.media viitega uudisteagentuurile TASS.

«Meedias, samuti suhtlusvõrgustikes keelatakse propageerida kriminaalset subkultuuri, see seisneb kuritegeliku maailma sotsiaalkultuuriliste väärtuste levitamises ning kuritegeliku käitumismalli köitvas kujutamises,» seisneb meediaseaduse ja lastekaitseseaduse muutmise eelnõus.

Beljakov tegi ettepaneku anda vene tarbijakaitseametile Roskomnadzor kohtuväline voli tõkestada «kuritegevust reklaamivad» veebilehed. Senaator viitab tõsiasjale, et seadusega on juba keelatud propageerida enesetappu, uimasteid, äärmuslust ja omasooiharust: 

«Samas puudub praeguse ajani kuritegeliku subkultuuri propageerimise keeld, kuigi kuritegeliku eluviisi maine levitamine on ühiskonnale sama ohtlik ja see on otseselt seotud äärmusluse, väljapressimise ja muude seaduse ja korra rikkumistega,» kirjutas Beljakov.

Beljakovi sõnul funktsioneerib Venemaal aktiivselt mitteformaalne noorte kogukond, mille liikmed propageerivad alaealiste hulgas varga- ja vanglamõisteid, nõuavad varaste käitumiskoodeksi järgimist, koguvad raha niinimetatud ühiskassasse ning loovad paralleelseid võimustruktuure analoogselt täiskasvanute kuritegeliku maailmaga. Senaator viitas mitteametlikult Novaja Gazeta artiklile noorsoo subkultuurist AUJ (Арестантский уклад един).

Anton Beljakov.
Anton Beljakov. Foto: Maksim Blinov/Scanpix

Senaator Beljakov sai tuntuks 2012. aastal, kui ta läks erakonda Õiglane Venemaa esindava riigiduuma liikmena pärast Vene koondise kaotust tülli jalgpallur Andrei Aršaviniga. Beljakov oli 2011. aastal ka nende seas, kes esitas peaprokuratuurile palve kontrollida vabaühenduse Golos (uuris valimiste läbiviimist Venemaal) rahastamist välismaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles