Soul: Põhja-Korea karistas kaht sõjaväejuhti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hwang Pyong-so.
Hwang Pyong-so. Foto: MARTIN BUREAU/AFP/Scanpix

Põhja-Korea relvajõudude mõjuvõimsa poliitbüroo haruldase inspektsiooni käigus karistati kaht kõrget sõjaväelast, kellest üht peetakse riigi tähtsuselt teiseks ametiisikuks, teatas täna Lõuna-Korea luureamet parlamendis.

Riikliku Luureameti suletud uste taga  toimunud briifingul osalenud saadiku sõnul oli Põhja-Korea relvajõudude keskpoliitbüroo inspektsioon esimene omataoline viimase 20 aasta jooksul ning korraldati selle «ebapuhta» hoiaku tõttu.

Luureameti andmetel said karistada poliitbüroo juht viitsemarssal Hwang Pyong-so, tema esimene asetäitja Kim Wong-hong ja veel mitu ohvitseri.

Hwang oli oma positsiooni tõttu sõjaväe poliitjuhina Kim Jong-uni järel riigi mõjukuselt teine ametiisik, leiavad Lõuna-Korea analüütikud. Tema tagandamine viiks Põhja-Korea varjatud võimuhierarhias suurte muudatusteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles