Trump korvpalluritele: ma oleks pidanud nad Hiinas vangi jätma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

President Donald Trump teatas seoses Hiinas arreteeritud USA korvapallurite vabastamisega, et oleks pidanud nad ikkagi kauemaks vangi jätma.

Trump tulistas eile sõnasõjas tagasi ühele Hiinas vangistatud UCLA korvpalluri isale, öeldes, et ta ei paista olevat tänulik ponnistuste eest mängijate vabastamisel ning nad oleks pidanud hoopis kauemaks vangi jääma.

LiAngelo Ball ühes kahe teise korvpalluriga peeti Hiinas kinni pärast vargust Louis Vuittoni poest.

«Poevargus on Hiinas suur asi, nagu peakski (5-10 aastat vangistust), kuid mitte isa LaVarile,» kirjutas Trump Twitteris ühe mängija isale viidates. «Oleks pidanud tema poja hoopis järgmise Hiina visiidi ajal vabastama.»

Varem säutsus Trump: «Ma oleks pidanud nad vangi jätma.»

LaVar Ball märkis, et ei usu nagu Trump oleks mänginud poja vabastamisel keskset rolli ning lisas, et intsident on puhutud proportsioonidest välja.

Trump on juhtumist juba päevi säutsunud. Esmalt spekuleeris ta selle üle, kas mängijad talle tänulikkust üles näitavad (mida nad tegid), seejärel sõnas, et nad peaksid end edaspidi pahandustest eemale hoidma.

Ühe mängija isa kommentaarid andsid aga Trumpile eile uut ainest sõnasõja jätkamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles