Tadžikistanis peeti kinni ISISe ridades võidelnud vene ohvitser

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sunnitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad.
Sunnitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad. Foto: SCANPIX

Tadžikistan andis Venemaale üle oktoobris Türgist välja saadetud endise Vene kaitseministeeriumi töötaja, kes oli sõdinud Lähis-Idas äärmusrühmituse ISIS ridades.

«Pärast seda, kui me teavitasime Vene ametivendi sellest, et Hissamov on Tadžikistani jõudnud, toimetasid Vene korrakaitseametkonnad ta siit ettenähtud korras minema,» ütles täna Tadžikistani siseministeeriumi pressiesindaja  Emomali Umardžoni.

Endine Vene kaitseministeeriumi töötaja Deniss Hissamov oli sõitnud Süüriasse võltsitud Tadžikistani passiga.

«Krasnodaris sündinud 34-aastasel Hissamovil on kõrgem haridus, ta on tehnikateaduste kandidaat, kapteni auastmes endine kaitseministeeriumi töötaja. 2015. aasta mais võltsis ta Tadžikistani passi ja lendas selle alusel Venemaalt Türki, kus liitus Islamiriigiga,» ütles Umardžoni.

Tadžikistani siseministeeriumi andmetel osales Hissamov Iraagis ja Süürias kodusõjas. Aprillis 2017 naasis ta Iraagist ja Süüriast ning Türgi politsei pidas ta võltsitud Tadžikistani passiga kinni. Seejärel saadeti ta Tadžikistani.

«Ülekuulamisel tunnistas Hissamov, et lõpetas 1999. aastal eksternina kooli № 48 astus kindral Štemenko nimelisse sõjakooli, mille lõpetas kuldmedaliga ja autahvlile kandmisega. Seejärel määrati ta kaitseministeeriumi 274. teaduskeskuse riigisaladuse kaitse osakonna juhatajaks. Aasta pärast saadeti keskus laiali ja Hissamov anti kindralstaabi 8. peavalitsuse 8. osakonna käsutusse. Jõudnud välja kapteni auastmeni, läks Hissamov omal soovil erru ja alustas kuritegevust,» ütles Tadžikistani siseministeeriumi kõneisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles