Nigeeria mošees hukkus plahvatuses vähemalt 50 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami võitleja röövitud koolitüdrukutega.
Boko Harami võitleja röövitud koolitüdrukutega. Foto: HO/AFP/Scanpix

Nigeerias tappis teismeline enesetaputerrorist tänase hommikupalvuse ajal vähemalt 50 inimest. Tegu oli regiooni viimaste aastate ühe ohvriterohkeima rünnakuga.

Rünnak leidis aset Mubi linnas asuvas Madina mošees. 

Politsei kõneisiku sõnul üritatakse endiselt vigastatute arvu kindlaks teha, sest kannatanud on viidud erinevatesse haiglatesse ja seetõttu valitseb segadus. 

Kuigi vahetult pärast rünnakut ei võtnud ükski rühmitus plahvatuse eest vastutust, siis viitavad märgid Boko Harami äärmuslastele. Boko Haram tegutseb naabruses asuvas Borno piirkonnas ja on viimastel aastatel toime pannud mitmeid rünnakuid rahvarohketes paikades.

Kuigi politsei kõneisik keeldus koheselt Boko Harami süüdi tunnistama, sõnas ta: «Me teame trendi. Meil pole otsest kahtlusalust, aga me teame, kes selliste rünnakute taga on.»

Boko Haram on viimastel aastatel hakanud rünnakute korraldamiseks senisest rohkem rakendama teismelisi ja ka noori tüdrukuid. Paljud rünnakuid korraldanud tüdrukutest on varasemalt rühmituse poolt röövitud ja seejärel sunnitud enesetapurünnakuid korraldama.

Seekord pani rünnaku toime teismeline noormees. Politsei teatel oli ta plahvatuse hetkel viibinud palvetajate keskel. 

Kohalike sõnul hukkus plahvatuses koheselt 40 inimest, paljud viidi eluohtlike vigastustega haiglasse. Nüüdseks on hukkunuid vähemalt 50. Plahvatus hävitas ka mošee katuse.

Boko Haram on viimase kümnendi jooksul tapnud vähemalt 20 000 inimest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles