Zimbabwe parlament koguneb Mugabet tagandama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Zimbabwe parlament kogunes täna istungile, kus algatatakse president Robert Mugabe ametist tagandamise protsess.

Parlamendi spiiker Jacob Mubenda andis loa kutsuda kokku esindajatekoja ja senati ühisistung, kus arutatakse algatust tagandamisprotsessi algatamiseks presidendi suhtes.

Nii riigi poliitilised kui ka sõjalised jõudud on kutsunud 93-aastast Mugabet tagasi astuma, kuid diktaator pole seda siiani teinud.

Mugabe ei pidanud ka kinni nõudest eile keskpäevaks ise tagasi astuda ning seega lubas erakond algatada täna parlamendis tema tagandamisprotseduuri. Võimuerakonna ZANU-PFi kõneisiku Simon Khaya Moyo sõnul võidakse Mugabe maha hääletada homme.

Kui parlament on tagandamist esmalt lihthäälteenamusega toetanud, moodustatakse saadikutest uurimiskomitee, kes esitab tulemused parlamendi mõlemale kojale. Seejärel peab presidendi tagandamist toetama mõlemas kojas vähemalt kaks kolmandikku saadikutest.

Zimbabwe ministrid ei ilmunud Mugabe kokku kutsutud valitsuse istungile

Mugabe ajastu lõppu näitab ka see, et Zimbabwe ministrid ei osalenud täna varem  president Mugabe poolt kokku kutsutud valitsuse istungil, teatas riiklik ajakirjandus.

«Valitsuse istung, mille president Mugabe täna hommikuks kokku kutsus, ei toimunud, kuna ministrid ei ilmunud kohale,» kirjutas uudisteportaal Herald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles