Hariri jäkab Liibanoni peaministrina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Saad Hariri saabus Beiruti rahvusvahelisse lennujaama.
Peaminister Saad Hariri saabus Beiruti rahvusvahelisse lennujaama. Foto: FADEL ITANI/AFP

Liibanoni peaministri Saad Hariri sõnul esitas ta president Michel Aounile lahkumisavalduse, kuid lisas, et selle rahuldamine peatati eelseisvate konsultatsioonide ajaks.

«Ma jään teiega... me jätkame koos, et olla Liibanoni ja selle stabiilsuse esimene kaitseliin,» ütles ta oma kodu ette kogunenud poolehoidjatele.

Hariri ütles, et esitas presidendile tagasiastumisavalduse, kuid tuli seejärel vastu Aouni palvele võtta rohkem aega konsultatsioonideks, lootuses, et sellest saab tõsine sissejuhatus (riiklikule) dialoogile.

Peaministri sõnul tahab ta tegutseda ennekõike Liibanoni huvides ning ootab tõelist partnerlust Aouniga

Peaministri lennuk maandus eile hilisõhtul Beiruti rahvusvahelisel lennuväljal. Hariri lubas naasta tänaseks Beirutisse, et esitada oma poliitiline positsioon.

Hariri teatas 4. novembril Saudi Araabiast üllatuslikult, et astub peaministri ametist tagasi ning süüdistas Iraani ja islamiliikumist Hizbollah Liibanoni destabiliseerimises. Kahtlustati, et teda peeti Saudi Araabias kinni vastu tema tahtmist, kuid Saudi Araabia eitas süüdistust ning laupäeval reisis Hariri Prantsusmaale.

Enne Saudi Araabiast lahkumist kinnitas Hariri Twitteris, et kuuldused, et teda hoitakse riigis kinni, ei vasta tõele. Haririle lähedase allika teatel oli peaministril enne Pariisi lahkumist suurepärane, konstruktiivne ja viljakas kohtumine Saudi mõjuka kroonprintsi Mohammed Bin Salmaniga.

Eile hommikul nähti peaministrit oma Pariisi residentsi lähedal koos ihukaitsjatega tervisejooksul. Pariisis viibiv Hariri teatas Twitteris, et sõidab edasi Egiptusse ning sealt kolmapäeval Liibanoni iseseisvuspäeva üritustele.

Liibanoni president Michel Aoun on korduvalt kinnitanud, et Hariri naaseb Liibanoni iseseisvuspäevaks ehk 22. novembriks. President pole seni peaministri tagasiastumisavaldust rahuldanud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles