Hiina kandis Skype´i keelatud sidevahendite nimekirja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype on endiselt Eesti ihaldusväärseimate tööandjate seas.
Skype on endiselt Eesti ihaldusväärseimate tööandjate seas. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Hiina lisas Skype´i riigis keelatud veebipõhiste kommunikatsioonivahendite nimekirja, USA tehnoloogiahiid Apple sai korralduse eemaldada oma veebipoest Hiina seadustega vastuolus olevad rakendused.

«Avaliku julgeoleku ministeerium teavitas meid sellest, et mitu helipõhist internetirakendust (VoIP) ei ole kooskõlas kohalike seadustega. Seetõttu eemaldati nad meie rakenduste poest,» teatas Apple meilitsi edastatud avalduses. «Rakendused on kättesaadavad kõigil teistel turgudel.»

Kompanii ei täpsustanud, missuguseid seadusi Skype´i kasutamisega rikuti.

Hiina internetikasutajate sõnul ei ole riigis olnud võimalik Skype´i kasutada juba nädalaid.

Peamiselt firmadele mõeldud rakendust Skype Businees on Hiinas endiselt võimalik alla laadida.

Oktoobrikuise Hiina kommunistliku partei kongressi eel esines rakendatud julgeolekumeetmete tõttu riigis sõnumirakenduse WhatsApp kasutamisel tõsiseid häireid.

See on tekitanud kartusi, et Hiina võimud astuvad samme teenuste vastu, mida iseloomustab tõhus krüpteerimine.

Hiina on karmistanud tänavu niigi rangeid piiranguid internetile. Muuhulgas on kehtestatud uued reeglid, mis kohustavad tehnoloogiafirmasid hoidma kasutajate andmeid Hiinas, ning uued piirangud lubatud veebisisule.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles