USA kehtestas Hispaania oliividele imporditariifid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliivikasvataja Lõuna-Hispaanias
Oliivikasvataja Lõuna-Hispaanias Foto: MARCELO DEL POZO/REUTERS

USA kehtestas teisipäeval Hispaania oliividele imporditariifid leides, et need saavad ebaõiglast riigiabi ja kahjustavad seeläbi California tootjaid.

Kaubandusministeeriumi teatel on tegu osaga president Donalt Trumpi agressiivsest USA kaubandushuvide kaitsmisest. Seejuures märgiti, et alates tema ametisse asumisest on dumpinguvastaste- ja tasakaalustavate maksude kehtestamine kasvanud 61 protsendi võrra.

Pärast California tootjate esitatud kaebust leiti, et Hispaania eksportijad saavad 2,3 kuni 7,2 protsendi ulatuses lubamatut abi. Kaubandusministeeriumi teatel hakatakse oliiviimporti vastavalt neile määradele ka maksustama.

2016. aastal importis USA 70,9 miljoni dollari eest Hispaania oliive, peamiselt Sevilla piirkonnast. «Jätkame esialgse otsusega seotud teabe menetlemist, seejuures seistes Ameerika töötajate ja ettevõtete eest,» ütles kaubandusminister Wilbur Ross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles