Inglismaa linn kõrvaldab tänavatelt kiiruskaamerad

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias kiirust mõõtev liikluskaamera.
Suurbritannias kiirust mõõtev liikluskaamera. Foto: speedcamerasuk.com

Inglismaa edelaosas asuvas Swindoni linnas võetakse kohaliku volikogu eileõhtuse otsusega tänavatelt maha sõidukite kiirust mõõtvad liikluskaamerad, sest need ei täitvat mingit eesmärki ja olevat liiga kallid.

 

BBC Newsi andmetel tõid volinikud põhjuseks asjaolu, et vaid väga väikese osa avariidest põhjustab kiiruse ületamine. Mõne kaamera käigushoidmisele aastas kulutatavad 320 000 naela oleks nende arvates seetõttu mõistlikum kasutada pigem hoiatusmärkide ja parema valgustuse paigaldamiseks tänavatele.

Kohaliku politsei kinnitusel on kaamerate piirkonnas raskete õnnetuste hulk siiski märgatavalt langenud.

Konservatiivide kontrolli all olev volikogu leidis muu hulgas ka seda, et linnalt on ebaõiglane nõuda kaamerate ülalpidamist, samas kui nedne seadmete alusel kogutav trahviraha läheb leiboristide juhitava keskvalitsuse transpordiameti eelarvesse, vahendas AFP.

Wiltshire maakonnas kiiruskaameraid hooldavat ettevõtet tuli muudatustest hoiatada kuus kuud ette ning selle aja vältel jäävad kaamerad veel ka Swindonis postide külge edasi töötama. Samuti jätkavad kiirusemõõtmist tänavatel politseinikud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles