Lukašenka süüdistas lääneriike soovimatuses Valgevenega dialoogi pidada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka Natsi-Saksamaa üle saavutatud võidu 66. aastapäeva puhul Minskis kõnet pidamas.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka Natsi-Saksamaa üle saavutatud võidu 66. aastapäeva puhul Minskis kõnet pidamas. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka süüdistas täna Euroopat soovimatuses arendada dialoogi Valgevenega.

Lukašenka kinnitas Valgevene huvi dialoogi vastu Euroopaga ning lisas, et nende riik pole huvitatud olukorra keerulisemaks muutumisest.

«Kui meid tahetakse kuulda – me oleme dialoogiks valmis. Kui meid aga kuulda ei soovita, eks me võtame selle teadmiseks,» ütles Lukašenka täna ajakirjanikele.

«Mingit Rubicot pole meie ületanud, aga keegi püüab teiselt poolt seda väga ületada. Noh, mis siis ikka. Me küll ei tahaks, aga oleme kõigeks valmis,» sõnas president Valgevene suhetest Euroopa Liiduga rääkides.

«Rubico jõge ületama» on fraas, mis tähendab sammu astumist sellise piirini, kust pole enam tagasiteed. 49. aastal e.m.a ületas Rubico jõe Itaalias oma leegionitega Gaius Julius Caesar, alustades sellega kodusõda.

«Me ei sooviks ei kuuma sõda ega üldse mingit sõda,» märkis Lukašenka, kelle sõnul on võidupüha valgevenelasi ja eurooplasi ühendav tähtpäev.

Ta väljendas nördimust, et Euroopa struktuurides arutatakse «Valgevene küsimust».

«Olen massiteabevahenditest lugenud, et kuskil europarlamendis ja veel mingites struktuurides arutatakse «Valgevene küsimust» – see kõlab jubedalt. Ning see näitab, et me pole teinud minevikust ja tollest kohutavast ajast mingeid järeldusi,» sõnas Lukašenka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles