Austria annab Horvaatiale välja selle ekspeaministri

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Sanader.
Ivo Sanader. Foto: SCANPIX

Austria kohus otsustas anda Horvaatiale välja tolle riigi endise peaministri Ivo Sanaderi, keda ootavad kodumaal ees süüdistused korruptsioonis.

57-aastase Sanaderi advokaadid esitasid apellatsioonikaebuse, mille läbivaatamiseni jääb Sanader Salzburgis vahi alla, vahendas BBC News.

Sanader arreteeriti Austrias detsembris päev pärast seda, kui Horvaatia võttis talt puutumatuse, mis võimaldas talle süüdistuse esitamist.

Teda süüdistatakse võimu kuritarvitamises ja omastamises. Sanader ise eitab kuritegusid, tema sõnul on süüdistustel poliitiline iseloom.

Aastail 2004-2009 võimul olnud Sanaderi kahtlustatakse selles, et ta toimetas riigieelarvest kõrvale rahasummasid omaenda juhitud Horvaatia Demokraatliku Liiduga (HDZ) seotud arvele.

Juhtumi lahendamist jälgib tähelepanelikult Euroopa Liit, mis on lõpetamas liitumisläbirääkimiste keerukat protsessi Horvaatiaga. Euroliidu ametnike sõnul on võimalik liitumisläbirääkimised käesoleval aastal lõpetada. Horvaatiast saaks sel juhul ühenduse 28. liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles