Kellele sangar, kellele süüdimõistetud roimar

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosnia ja Hertsegoviinas Srebrenicas eile televiisori vahendusel kohtuotsusest teada saanud sõjaohvrite lähedased. Kohtu kinnitusel hukati Ratko Mladići käsul 22 aastat tagasi samas kohas tuhandeid bosnialasi.
Bosnia ja Hertsegoviinas Srebrenicas eile televiisori vahendusel kohtuotsusest teada saanud sõjaohvrite lähedased. Kohtu kinnitusel hukati Ratko Mladići käsul 22 aastat tagasi samas kohas tuhandeid bosnialasi. Foto: DIMITAR DILKOFF/AFP/Scanpix

Haagi tribunalis eile genotsiidis ja inimsusevastastes kuritegudes süüdi tunnistatud Ratko Mladić sai talle mõistetud eluaegsest vanglakaristusest teada pisut hiljem, kuna kohus oli saatnud õigusemõistjaid valetamises süüdistava 74-aastase mehe saalist minema.

«Nad valetavad, te valetate. Ma ei tunne end hästi,» hüüdis Mladić, kes oli kohtusaali saabudes veel kaameratesse naeratanud ja üles tõstetud pöialt näidanud.

Seepeale palus peakohtunik Alphons Orie Mladićil rahuneda. Kuna süüalune ei rahunenud, käskis kohtunik tal saalist lahkuda. Tõrkunud mehe pidid välja toimetama turvatöötajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles