Presidendiks pürgiva Sobtšaki sõnul alustati tema Krimmi-avalduste suhtes menetlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Sobtšak.
Ksenija Sobtšak. Foto: Pjotr Kovaljov/TASS/Scanpix

Venemaa presidendiks kandideerimise kavatsusest teatanud saatejuhi Ksenija Sobtšaki sõnul alustas Venemaa peaprokuratuur kontrolli seoses tema väljaütlemistega Krimmi kuuluvuse kohta.

«Juba käib peaprokuratuuri kontroll, nad uurivad minu avaldusi Krimmi kohta, saime selle kohta ametliku kirja,» ütles Sobtšak raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Varem oli Sobtšak öelnud, et Krimm kuulub rahvusvahelise õiguse järgi Ukrainale. «Rahvusvahelise õiguse seisukohast on Krimm Ukraina oma (…) Me (Venemaa – toim.) murdsime oma sõna, me rikkusime 1994. aasta Budapesti memorandumit. Me andsime lubaduse, ja seda lubadust me ei täitnud,» rääkis Sobtšak 24. oktoobril toimunud pressikonverentsil.

Intervjuus CNN-ile ütles Sobtšak, et tema arvates oli 2014. aasta Krimmi referendum initsieeritud Moskva poolt, et õigustada Krimmi liitmist Venemaaga.

Aga kohtumisel oma poolehoidjatega 27. oktoobril teatas Sobtšak, et Krimmis tuleb korraldada uus sõltumatu referendum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles