Naistevastast vägivalda on enim Ladina-Ameerikas ja Kariibi piirkonnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivistid avaldavad Mexico City's meelt naistevastase vägivalla vastu.
Aktivistid avaldavad Mexico City's meelt naistevastase vägivalla vastu. Foto: EDGARD GARRIDO/REUTERS

Naistevastast vägivalda on enim Ladina-Ameerikas ja Kariibi mere piirkonnas, ilmneb ÜRO arenguprogrammi (UNDP) vastsest aruandest, milles vaadeldi riike, mis jäävad sõja- ja konfliktipiirkondadest väljapoole.

Raporti kohaselt on naiste mõrvamine Kesk-Ameerikas häirivalt tavaline ning neist kahe kolmandiku põhjuseks on just naise sugu. Eriti palju naisi tapetakse Hondurases, El Salvadoris, Guatemalas ja Mehhikos.

Vägivalda on püütud ohjeldada seadusandlusega, kuid ka selles osas on veel palju teha. Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonna 33 riigist 24-s on seadusi, mis kaitsevad naisi lähisuhtevägivalla eest, kuid vaid üheksas on ka muu naistevastase vägivallaga võitlevaid seadusi.

Regioonis on suhtevälise seksuaalvägivalla tase naiste vastu maailma kõrgeim ja paarisuhte vägivalla tase maailmas teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles