Saimaa kanali kaudu inimesi Soome smugeldanud jõuk astub kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saimaa kanal.
Saimaa kanal. Foto: V. Pavlov/RIA Novosti/Scanpix

Soomes Saimaa kanalil laiahaardelise inimkaubitsemisega vahele jäänud kümme inimest astuvad esmaspäeval Lõuna-Karelia ringkonnakohtu ette. 

Soomes Saimaa kanalil laiahaardelise inimkaubitsemisega vahele jäänud kümme inimest astuvad esmaspäeval Lõuna-Karelia ringkonnakohtu ette.

Süüdistatavad organiseerisid väidetavalt vähemalt 70 inimese smugeldamise Soome 2016. ja 2017. aastal. Nad transporditi riiki paadiga Saimaa kanali kaudu. Süüalused olid osa suuremast rahvusvahelisest inimkaubitsejate võrgustikust.

Lõbusõitudeks kasutatud paadil smugeldas inimesi Soome kolmeliikmeline Vene perekond: isa, tema täiskasvanud tütar ja alaealine poeg.

Paat, millega inimesi Saimaa kanali kaudu Soome smugeldati.
Paat, millega inimesi Saimaa kanali kaudu Soome smugeldati. Foto: Kuvatõmmis portaalist

Piirivalvurid avastasid nende tegevuse läinud aasta juunis, kui paat rutiinse kontrolli jaoks peatati ja selle pardalt avastati 17 inimest.

Saimaa kanal on rahvusvahelise tähtsusega veetee, mille pikkus on 43 km. Kanal ühendab Saimaa järve (Lappeenranta Soomes) Soome lahe rannikuga (Viiburi Venemaal). Venemaal asuva osa pikkus on 29 km. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles