Ukraina ja Gruusia tahavad rohkem, kui EL annab

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi väidetavalt on Ukraina liikmelisuse perspektiivi mittesaamise peale pahane, paistis president Petro Porošenko (vasakul) eilsel paraadpildil ELi liidunõukogu presidendi Donald Tuskiga päris rõõmus.
Kuigi väidetavalt on Ukraina liikmelisuse perspektiivi mittesaamise peale pahane, paistis president Petro Porošenko (vasakul) eilsel paraadpildil ELi liidunõukogu presidendi Donald Tuskiga päris rõõmus. Foto: Emmanuel Dunand / AFP / Scanpix

Täna Brüsselis peetava idapartnerluse tippkohtumise põhiliseks tüliõunaks paistab kujunevat asjaolu, et ürituse lõppdeklaratsioon tunnustab vaid nende partnerite «Euroopa-pürgimusi» ega anna otsest lootust pääseda ELi liikmeks.

Väidetavalt on peamiselt häiritud Gruusia ja Ukraina. Sellele osutasid ka eilsed ukraina ja gruusia ajakirjanike küsimused tippkohtumise eel infot jaganud ELi esindajatele. Kui juba assotsiatsioonilepe, vabakaubanduslepe ja viisavabadus on käes, siis mida ühendus järgmisena annab, uurisid nad.

ELi ametnikud omakorda pareerisid meenutusega, et nii Gruusiale kui ka Ukrainale on juba praegu antud väga palju ning järgmise sammu ootamise asemel tuleks ära kasutada vaid vähesel määral käiku lastud võimalused, mida pakuvad praegused lepingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles