Islamiriigi propagandakanalid vaikisid rohkem kui ööpäevaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D plastic representations of the Twitter, Facebook and Youtube logos are seen in front of a displayed ISIS flag in this photo illustration shot February 3, 2016. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo
3D plastic representations of the Twitter, Facebook and Youtube logos are seen in front of a displayed ISIS flag in this photo illustration shot February 3, 2016. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) propagandakanalid vaikisid sel nädalal rohkem kui ööpäevaks, mis on asjatundjate hinnangul erakordselt pikk aeg.

Tavaliselt vahendavad islamistid ainuüksi sõnumiteenuses Telegram kümneid teadaandeid päevas. Kolmapäeval ja neljapäeval valitses aga rohkem kui 24 tundi täielik vaikus.

«IS on viimastel nädalatel tootnud tavalisest märkimisväärselt vähem meediasisu, kuid varasemalt ei ole me kunagi näinud rohkem kui ööpäeva kestnud täielikku vaikust,» ütles Londonis baseeruva mõttekoja ICSR uurija Charlie Winter.

Winter seletab vaikust Islamiriigi ränkade lüüasaamistega Iraagis ja Süürias, mille käigus on suuri kaotusi kandnud ka pühasõdalaste propagandamasin.

Iraagi väed teatasid neljapäeval suuroperatsiooni algusest, mille eesmärk on välja juurida Islamiriigi allesjäänud võitlejad riigi lääneosas Süüria piiri ääres asuvast kõrbest. Tigrise ja Eufrati vaheline hõreasustusega kõrbeala on jäänud džihadistide viimaseks pelgupaigaks Iraagis pärast seda, kui valitsusväed ja omakaitse on nad mõlema jõe orust ja linnadest välja tõrjunud.

Iraagi liitlane Iraan on juba teatanud võidust IS-i üle.

Üle piiri Süürias on valitsusvägedel ja USA toel võitlevatel kurdi vägedel käsil samasugune operatsioon Eufrati oru põhjaosa maapiirkondade IS-i võitlejatest puhastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles