Nigeeria kirdeosas lasid islamistid maha seitse farmitöölist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Mubi mošees 50 inimese elu nõudnud terrorirünnakut.
Pärast Mubi mošees 50 inimese elu nõudnud terrorirünnakut. Foto: /AP

Nigeeria kirdeosas asuvas Adamawa osariigis lasid islamistide äärmusrühmituse Boko Haram võitlejad neljapäeval maha seitse põllutöölist, teatas kohalik farmiomanik.

Julgeolekutöötajateks maskeeritud pühasõdalased ründasid mehi kella kolme ajal öösel, kui ohvrid magasid Sabon Gari külas asuvas farmis.

"Relvastatud mehed lasid maha seitse või kaheksa meest, kes töötasid minu farmis. Ainult ühel õnnestus põgeneda," rääkis Yakubu Sarkin-Baka.

"Ohvrid leiti kinniseotud kätega ja kuulihaavadega peas. Ainsa ellujäänu kirjeldusel pidasid ohvrid mõrtsukaid julgeolekutöötajateks," lisas Sarkin-Baka.

"See oli taas selgelt Boko Harami kättemaksuoperatsioon. Mitte keegi peale Boko Harami ei tapa sellisel julmal moel inimesi," ütles ühe ohvri sugulane Usman Zakari.

Zakari sõnul kuulusid ohvrid kohalikku jahimeeste ühendusse, mis abistab valitsusvägesid võitluses pühasõdalaste vastu ja takistab neil regioonis kanda kinnitamast.

Samas Adamawa osariigis hukkus teisipäeval mošeele korraldatud enesetapurünnakus vähemalt 50 inimest. Võimud süüdistavad plahvatuse korraldamises äärmusrühmitust Boko Haram.

Äärmuslased ründasid pühapäeval Borno osariigis asuvat Lawanti küla ja tapsid põldudele suundunud töölised, kes kuulusid samuti omakaitserühmitusse.

Rühmitus alustas Nigeeria kirdeosas ülestõusu 2009. aastal ning sellest ajast alates on piirkonnas surma saanud üle 20 000 ning kodust ilma jäänud üle 2,6 miljoni inimese.

Viimastel aastatel on rühmitusele osaks saanud mitu tagasilööki, kuid vaatamata Nigeeria võimude teadetele Boko Harami peatsest lüüasaamisest on vägivald jätkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles